A floridai időjárás jelentés szerint a február hónap is hasonlóan napos lesz, mint a január. Drága Floridánkban minden nap süt a nap. A 12°C itt már fagynak számít, míg az átlagos hőség a 18°C. A csapadék ugyan várható lesz a hónapban, és ki tudja, talán csodával határos módon esni fog a hó is. De ebben a meteorológusok nem volt olyan biztosak, az idő napos, és meleg, 18-20°C körüli lesz.
Credits
credits
♣ Ne lopj! Az oldalon található képek, kódok, karakterek, előtörténetek, mind az oldal tulajdonát képezik. Ha az user engedélye nélkül nevet, vagy et-t lopnak, akkor harapunk. Az oldal története saját ötlet, így megkérünk mindenkit, hogy azt se lopja el. Nem szvesen találkozunk még több gyilkolós gimis iskolával. ♣ A dizájnt Chloe Hemingway és Bloody Bitch készítették. ♣ Az oldalon található képek legtöbbje Emily Flatchere érdeme. ♣ A legtöbb kódot a http://forums.athousandfireflies.com című oldalról szedtük, de a legtöbbet átalakítottuk.
Hozzászólások száma : 162 Join date : 2012. Jun. 11. Age : 29 Tartózkodási hely : Tornaterem, suli, kolesz... ha érdekel keress meg
Tárgy: Üres terem Vas. Jún. 17, 2012 9:42 pm
Amikor belépsz, akkor nem hiszel a szemednek, elvégre ez egy nagy terem, de még is kihasználatlan. A Fala hó fehérek, csak néhol van rajtuk egy-egy kosz folt. Ez a hely alkalmas kb. mindenre, az baráti játékoktól, egészen a titokban szervezett légyottokig, de csak óvatosan, nehogy aztán rosszul sülön el...
Matthew White The True
Hozzászólások száma : 176 Join date : 2012. Sep. 02. Age : 29 Tartózkodási hely : Florida
"Egy szó, s egy újabb követi. Csekély kis érték, amit legtöbben elhanyagolnak, sokan semmibe vesznek. Ám másoknak vigaszt, szerelmet, könnyeket vagy akár igazi életet adnak. Fikciók árnyaiból faragott erdőt adj a kezembe, és én vígan barangolom be. A könyv egy világ. Egy világ, ahol végre önmagad lehetsz."
Hátamon éreztem a szürkés árnyalatokban játszó, puha függöny redőit. Mocorogtam egy keveset, ahogyan Dorian Gray alakját, s mozdulatait próbáltam minél részletesebben magam elé idézni. A sorok mankót nyújtottak a fantáziám lábra állításában. Minden szó egy árnyalattal töltötte meg a szemem elé táruló képet. Igazi mestermű kerekedett a leírásokból, amit Oscar Wilde tollából nyertem, ezen az elcsent iskolai napon. A főépületből pár matematikai képlet magyarázata szűrődött át, de ez, s az ehhez hasonló zajok eltörpültek a művészet színpadán. Rezzenéstelen arccal olvastam a könyvet az ablak fényburája alá bújva. Halvány sugarak nyalták fel a sötétséget a könyv lapjairól. Fekete ingem a lehető legtöbb meleget szívta be, ezzel is kellemes hőségben tartva testemet. Jobb térdemen pihent csuklóm, amiben a könyvet tartottam. Vállaim megereszkedtek a végtelen nyugalomban, ami körülölelt. Teljesen ellazított a magány, a leghűségesebb barátom. Kimondatlan szavak ringattak az elégedettség álmába, úgy éreztem egy pillanatra otthon vagyok. Hallani véltem a brit szavak forgatagát, amit a rohanó tömeg mormog mobiljába. A padkákról visszaverődő magas sarkúk topogása halk rikácsolásként szökött fülembe, s édes tea illata szállingózott a levegőben. A kifinomult dallamokra asszociáltam, amiket a kis lokálok árnyékában véltem felfedezni minden péntek este, amikor a város megpihent. Ott búgott a háttérben a trombita és szaxofon kettőse. Honvágyam volt.
Egy percre letettem a könyvet, és az ablak látképébe tekintettem. Üres volt az udvar, a természet szorosan ölelte át az épületék láncolatát. Egy pár suttyomban megbújt egy terebélyes fa alatt, s titkon váltottak csókokat. Pajkos mosoly villogott az arcukon, önfeledten bonyolódtak újabb és újabb csókcsatákba. Pár lelkes a sportpályán koptatta a cipőjét, miközben a mandula alakú labdájukat dobálták. Gondoltam, talán ez lehet az amerikai futball, de nem voltam benne biztos. Mivel szinte semmilyen ismerettel nem rendelkeztem a sportok terén, ezért nem is akartam túl nagy morfondírozásba gabalyodni. Sportoltak – annyi szent. Ehhez a nyüzsgéshez képest sikerült megtalálnom az egyetlen csöndes helyet. Senki sem zavart meg az olvasásom közben, egy zavargó pillantás sem keltett ki a transzból, amibe Wilde ringatott engem. Újra felkaptam a könyvet és belevágtam a következő fejezetbe. Észrevétlenül pörögtem kezem alatt az oldalak. Faltam a sorokat, amik a művészet magasabb szintjére emeltek. Eltávolodtam a valóságtól, és egy szebb közegbe olvadtam. Az angol irodalomba. A hedonizmus elméleteit ízlelgettem, amit az író Lord Henry Wotton szerepében próbált minél hatásosabban az olvasóba önteni. Fogékony voltam az új elméletekre, így a próbálkozás sikeresnek bizonyult. Ittam a szavakat, amiket a középkorú úr prédikált. Dorian-nel együtt ámulva figyeltem a tapasztalt férfit, aki az élet igazságait próbálta rövid frázisokban összefoglalni. Ahogyan Dorian Sybil-ét, én Natalja emlékét taszítottam el magam mellől. Miért kellene egy beszűkült világba zárnunk magunkat, amit a hagyomány köt gúzsba? Csorgó gondolataimból egy vörös hajú lány érkezése zökkentett ki.
Hétvégéhez és magamhoz képest is túl korán kelek. Főleg így betegen. Vagyis nem vagyok annyira beteg, mint ahogy az ember gondolná, de éppen eléggé ahhoz, hogy ne bírjak ki huzamosabb időintervallumot napon, emberekkel és zajban. Úgyhogy jobb dolgom nem lévén kutakodni kezdek. S mivel a Keleti szárnyat ától cettig ismerem, így átmerészkedek a Nyugati részbe. Zárt ajtók a háló részlegben, bűzlő konditerem. Kongó ürességű könyvtár. Azaz most már nem olyan kongó, mert bemegyek. Mindig is imádtam a könyveket, az illatukat az érintésüket. Mintha megint otthon lennék és anyu cuccai közt kutakodnék. Óvatosan körülnézek. Igen tudom, hogy senki sincs itt és ebből kifolyólag senki sem lát, de ez megszokás már. Balettosan lábujjhegyre állok és párat fordulva a költészeti polcokhoz megyek. Soha nem voltam nagy regényrajongó, de a verseket mindig is szerettem. Véleményem szerint sokkal nehezebb egy verset, rímekkel, szóismétlés nélkül széppé alkotni, mint egy regényt papírra vetni. Erősen megkülönböztetve szeretem a magyar verseket. Eredeti nyelven természetesen. De azért angolul is szívesen elolvasom őket, bár az élmény nem ugyanaz. Nagy nehezen találok egy Petőfi kötetet. Jobban örülnék egy József Attilának, de ez is jó lesz. A sorok közt járkálok miközben olvasom az ismerős sorokat. Végig olvasom az egész kötetet és észre sem veszem, ahogy telik az idő. Az órámra nézek és becsapom a könyvet. Futva visszarakom a helyére és kimegyek az oly csábító polcok közül. Sóhajtva folytatom a kutatást. Nem szabadna, így elkalandoznom, mikor valahol éppen egy újabb áldozatot keres a gyilkos. Még halvány lila gőzöm sincs arról, hogy ki lehet az, mi az indítéka és hogy egyáltalán az iskola területén van-e! Összefoglalva elég rosszul haladok. Hogy ezeknek mi köze a terepszemléhez? Hát, ha ismered a csapdát, akkor meg is tudsz menekülni. Legalábbis Jerry ezt mondja. És ha azt nézzük, hogy Tomnak egyszer sem sikerült elkapnia, akkor van abban valami, amit mondd. Kuncogva nyitok be egy szobába. Rögtön elnémulok, mikor meglátom a bent lévő iskolatársamat. Az angol Matthew. Szegény elég rossz lehet neki itt Amerikában. - Szia. – mosolygok rá kedvesen. Nincs sok barátja, de nem vagyok abban biztos, hogy ezt nem ő akarja így. – Zavar, ha itt vagyok? – döntöm oldalra fejem. Miután nem tiltakozik leülök az ablakpárkányra. Egy darabig csendben kémlelem a pályán edző embereket. Legalábbis látszólag, de valójában a hallgatag Matt-ről lévő adataimat idézem fel. Majd felé fordulva a könyvet kezdem vizslatni. Jól ismerem Oscar W. ezen könyvét. A nagymamám gyakran példálózott vele. Vagyis nem pontosan vele, mert a nagyinak elég rossz emlékezete volt. Mindig ezt mondta; „Ha ennyi időt töltesz a tükör előtt a végén még életre kel!”. Természetesen elsőre nem tudtam, hogy miért így mondja, aztán apu elmagyarázta, hogy mennyire beteg a mama. A mai napig nem tudják a gyógymódot erre a psihológiai jelenségre… Szomorú. - Alex vagyok. – szólalok meg önkénytelenül. Ő is bemutatkozik, persze feleslegesen. - Te is szeretnél örökre fiatal maradni? – kérdem mosolyogva. Erre a kérdésre a válasz sok mindent elárulhat egy emberről…
"Jelentéktelennek tűnő pillanatok, mégis olyan mély nyomot hagynak bennünk. Érthetetlen érzéseket követünk az ész érveit kutatva, de ehhez a racionalitásnak semmi köze nincsen. Csupán a szív, és a báj útján kereshetünk nyugalmat. Tárd ki a szíved, hiszen az a szemnek legtöbbször láthatatlan."
Egy kintről beszivárgó halvány fénysugár megvilágította a lány arcának egyes részeit. Szemein mintha megtört volna a fény, és a sarki színjáték zafírjából csenve szemeire hintette volna a bámulatos árnyalatot. Hosszú másodpercek teltek el, s én lélegezni sem tudtam. Sybil Vane kecses alakját idézte fel bennem a karakteres arc, ami oly elbűvölővé tette ezt a lányt. Brit vonásai erős kontrasztot adtak az amerikai akcentussal, amivel köszönt. Meredten bámultam rá, de nem sikerült kellemetlen helyzetbe hoznom őt. Megkérdezte, hogy zavarna-e engem a jelenléte, amire egy határozott nem volt a válaszom: - Nyugodtan maradj itt. Csak tégy úgy, mintha itt se lennék – igyekeztem minden komfortot megteremteni neki a magányos mélázáshoz, ami feltételezésem szerint a célja. Miért is jönne egy ilyen lány a Nyugati szárny legelhagyatottabb termébe? Természetesen egy percnyi nyugalom reményében, amit én feldúltam. Gondoltam rá, hogy talán távoznom kellene, de nem vett rá a lélek. Még egy keveset csodáltam a vonásokat, amik az első pillanattól bilincsben tartották a tekintetemet. Békésen letelepedett az ablakpárkányra, és kitekintett az ablakon. Ugyanazokat a sportolókat figyelte, akiket én nem is olyan régen. Tizián vörös haján árnyak játszottak, a hullámokba bukva a fény sötét barázdákat hagyott a ragyogó vérnarancsos tincsek mellett. Orrának érdekes vágása csak még különlegesebbé tette az arcberendezését. Mályvás ajkainak mandulavágása tökéletes példája volt a tökély telt ajkainak.
Végül elkaptam a fejemet, mielőtt őrültnek nézett volna. Újra az olvasmányomba temetkeztem, de a lapokban ugyanazt a sarki szempárt láttam magam előtt. Nyeltem egyet, hogy lenyeljem a kendőzetlen rajongást, amit éreztem. Natalja emlékébe menekültem, csakhogy levetkőzzem ezt az igencsak kellemetlen vonzalmat. A bálban látott szempárok sejlettek fel előttem, de valahogy... talán, mintha aktualitásátvesztettnek éreztem volna a szőke hajkoronát. Láttam, milyen szép Natalja, de nem éreztem. Nem éreztem a szívemben azt a páratlan érzelmet, amit akkor. Natalja Drozdov – suttogtam magamban, hogy a lány ne hallja. De semmi sem változott, még mindig ugyanazt a lányt láttam magam előtt, aki pár méterre ücsörgött mellettem. Bemutatkozott nekem, mire én bólintottam. - Matthew, egyenesen Angliából – behajtottam a könyvet, és az asztalra löktem. Alex szemeivel követte a csukott könyv útját, aztán egy érdekes kérdést tett fel. Még nem gondolkodtam el rajta, ezért kénytelen voltam improvizálni a választ illetően. - Tudod, hívő vagyok. Nem szomjazom halhatatlanságra, az én lelkem a Földről a Mennybe száll, vagyis nagyon remélem. Az örök élet igencsak hamar unalmassá válhat, így én inkább kihagynám. Viszont a könyv tartalmas, el szeretnéd olvasni? – mutattam a tárgy felé, miközben lecsúsztam a párkányról. A hozzá legközelebbi padhoz sétáltam, miközben érdeklődve figyeltem válaszát. Aztán határozottan megragadtam a padot, és erősen a falnak toltam. Ő eleinte megijedt a mozdulat láttán, de miután rájött, miért is toltam oda, megnyugodott. Igyekeztem kényelmesen elhelyezkedni az amúgy kényelmetlen falapon. Féloldalasan a falnak vetettem a hátamat, s elkaptam a tekintetemet a lányról. - És miért jöttél ide? Talán egy kis magányra vágytál? – vártam megerősítésre. Szinte biztos voltam abban, hogy a sejtésem helyes, de azért a biztonság kedvéért megkérdeztem őt. Közben cipőm hegyét vizslattam és elbóbiskolva döntögettem a fejemet jobbra s balra. Elég elvarázsoltnak tarthatott ilyen helyzetben, de zavaromban nem tudtam más" értelmesnek tűnő" elfoglaltságot találni. Letöröltem a cipőmre ragadt láthatatlan foltokat, aztán ránéztem és egy kedves mosolyt intéztem felé.
Hozzászólások száma : 82 Join date : 2012. Sep. 07.
Tárgy: Re: Üres terem Vas. Szept. 30, 2012 9:09 am
To Matthew White
Földről a mennybe... Milyen szép gondolat. Kár, hogy én már nem tudok hinni az ilyenekben. Már nagyon régóta nem. - Már elolvastam egyszer, de pont idén nyáron gondoltam rá, hogy újra neki kéne állnom. – válaszolok, miközben figyelem mit csinál. Öhm, oké megfogja a padot. Oké neki tolja a falnak. Á, most már tényleg oké felül rá. Magány? Vajon ez egy jó indok? Egy normális ember ezért jönne ide, vagy ez csak egy becsapós kérdés? Ő vajon ezért van itt? Szeretne, magányos lenne? Vagy épp az, hogy nem szeretne? Sajnos ezt nem fogom tudni megállapítani. A testbeszédből soha nem értettem semmit. Bár néha a normális beszéd is gondot okoz nekem. - Nem igazán. – vonok vállat. – Sokszor vagyok egyedül. A magány mindig velem van. –mosolygok magamban és a padlómintát bámulom. Az ébenfa burkolat elnyeli a fénysugarakat. Ez furcsa eddig csak a horvát kiküldöttség számára készített háznak csúfolt kastélyban láttam ilyen padlót. Ott a hálószobákban helyezték el, mivel a katonaság embereinél ez tradíció. Ha jól emlékszem volt valami szó a történetben az alváshiányról és a fénnyel való keltésről. - És te? Szeretnél egyedül lenni? Mert, ha igen akkor szívesen elmegyek. – kezdek el magyarázkodni, ahogy eszembe jut, hogy éppen a magánszféráját sértem meg. Persze megnyugtat, hogy nem zavarom, meg semmi ilyesmi. – Akkor jó. – kényelmesedek el újra. – Nem szeretem zavarni az embereket. Gonosz dolog megfosztani őket a gondolataiktól. – Az egyik barátom író, és ha látod, hogy van nála egy toll, meg egy füzet, akkor nem szabad oda menni. Ha mégis oda mész, akkor jobb, ha gyorsan tudsz futni. Nagyon gyorsan. - Szóval Matthew Angliából. – vigyorodok el. – Mióta laksz itt Amerikában? – Figyelmesen hallgatom a válaszát és fejben jegyzetelek, vagyis próbálok, de közben azon gondolkodom, hogy milyen aranyos az akcentusa. – És hogy tetszik itt nálunk? Gondolom teljesen más a környezet. – próbálom felidézni, azt az egy hetet, amit apuval Angliában töltöttünk. Elég nehéz mivel csak 8 éves voltam. Kevés dologra emlékszem gyerekkoromból. De arra igen, hogy sajnos az a bizonyos egy hét iskola időben volt és nekem be kellett járnom iskolába, amíg apu dolgozott. Jenkinek csúfoltak. Ami, ha úgy vesszük jogos és annyira nem is bántó, de egy másodikos kislánynak, akit otthon meg répafejűnek hívnak ez nagyon sok volt. Szóval annyira nem volt jó nekem ott, sokat sírtam. De a Temze látványa mindig megnyugtatott. Olyan békésen csobogott a London Bridge alatt, hogy elhittem neki; minden oké, semmi baj. Miután kielmélkedtem magam figyelmesen hallgatom meg az Anglia kontra Amerika elméletét. Egész belemerül ebbe az elemzésbe. Majdnem sikerül engem is meggyőzni-e, hogy Anglia jobb még azok után is, amik gyerekkoromban történetek. - Ez igazán széleskörű volt. – bólintok elismerően. –Nagyon szeretheted a szülőhazád. – mosolygok rá. Sajnos már tudom, hogy miért kellett eljönnie. Szeretném tőle is megkérdezni, de nem akarom, hogy elszomorodjon vagy feldühödjön. Nem akarok a magánéletében vájkálni. Vagyis az ő tudtával nem. - Milyen gyakran látogatsz haza? – húzom fel lábaimat törökülésbe. Na, erről viszont nem tudok semmit. Pedig érdekel. Tényleg.
Hozzászólások száma : 176 Join date : 2012. Sep. 02. Age : 29 Tartózkodási hely : Florida
Tárgy: Re: Üres terem Vas. Okt. 07, 2012 6:54 am
to... Alex M. Yoo
A NYUGALOM SZIGETÉN
"Minden kezdet nehéz... Nehéz volna, hogyha igazi érdeklődés vezérli? Sok az ismeretlen és a buktató sem kevés. De aki mer, az nyer. Ki ne akarna játszani az ismeretlenben? A veszteség nemessé, a nyereség elégedetté tesz minket. Nincsen vesztenivalónk."
Hallani véltem a bárok akkordjait, s halványan már felsejlett a fejemben a néger beütésű mély hangtónus. Elnyújtott ütemek, majd fél hangok ringatóztak a zongora kíséretére. Ehhez a képhez társult Alex különleges arca. Minden porcikájában ott éreztem a brit beütést, amit már annyira hiányoltam. Angliában mások a lányok... Anglia nem Amerika - az már egyszer szent. Angliában a természetesség egy kevés különlegességgel párosul, mint például az ében vagy vörös haj. Vagy akár említhetném a szőkés barnát, amit a zafír szemek babonáznak. Ugyanezt a megfoghatatlan egzotikumot láttam a lányban. Akcentusa azonban amerikai volt, így csúnyán becsapva éreztem magam. Megcsalt a látszat, és a honvágy közjátéka. - Nyugodtan maradj itt - kérleltem, csak hogy tovább analizálhassam a hölgy vonásait. Ő újra szavakra fakadt, de az értelmüket nehezen fogtam fel. Próbálkoztam letörölni az arcomról a végletekig álmélkodó arckifejezésemet. Mint mindig, most is el kellett kendőznöm a belső érzéseimet, csakhogy normális ember látszatát keltsem. - A jelenléteddel nem tudsz megfosztani a gondolataimtól. Bár igazad van, a szépséged sok értékes gondolatot kivakít... szerintem megéri az áldozatot - mondtam félvállról, mintha a leghétköznapibb gondolatomat osztottam volna meg vele. Fejemben a zongora sietősen falta le a szekundsort. Egy kis pezsgést éreztem a levegőben, amit a következő kérdésével lehűtött. - Pár hete költöztem ide az unokatestvéremmel. Valahol itt bóklászik a nagybátyám is, de fogalmam sincsen, hogy hol. Végül is elég Julien-re figyelni - vigyorodtam el. Most valószínűleg védelmezőnek tüntettem fel magam, ami tudni illik egyáltalán nem fedi a valóságot. - Amerikában kellemesebb az időjárás, de tudod, hogyha az ember megszokta az állandó esőzést, akkor komoly hiányérzete támad a pergő esőcseppek némaságán - ráébredtem, hogy a beszédstílusom nem teljesen üti meg azt a szintet, amivel kommunikálni kellene, ezért változtattam rajta. - Természetesen hiányolom Angliát, hiszen az az otthonom. Valahogy számomra hangulatosabb, de ez relatív gondolom. Egy feltörekvő filmsztár Amerikában talál csak igazán magára. De egy magamfajta művészlélekkel megáldott személynek túl giccses, ha megértesz. Nem tudom, hogy te melyik kasztba tartozol... - tettem fel egy burkolt kérdést neki. Halványan elmosolyodtam, aztán gondolkodni kezdtem a kérdésen, amit feltett. - Még nem voltam, és valószínűleg már nem is fogok hazamenni - adtam nagyon rövid választ. Nem akartam a nagymamámról beszélni, elég volt Natalja-nak kiöntenem a lelkem legsebezhetőbb pontján tátongó érzéseket. Magamra erőltettem egy mosolyt, aztán átvettem a riportermikrofont.
- Te hol laksz Amerikán belül, itt Floridában? - valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ő is a napos Florida lakosa. Az arca fehér volt, így inkább egy nyirkosabb vidékre tippeltem. Bár nem voltam tisztában az USA éghajlati adottságaival, de azt már ki tudtam következtetni, hogy Florida kimondottan napos és üdítő hely. - Nem hiányoznak a szüleid? - egy kicsit közelebb húzódtam, hogy közvetlen érezzem a hanghullámokat, amik arról a lágy hangszálról pendültek. Fogalmam sem volt, hogy én mit éreznék, hogyha el lennék szakítva a szüleimtől egy nyamvadt bentlakásos iskola miatt. Valószínűleg leírhatatlanul mérges lennék, és megtagadnám ezt az egész marhaságot. De vajon mit érez Alex, akinek vannak szülei?
Hozzászólások száma : 82 Join date : 2012. Sep. 07.
Tárgy: Re: Üres terem Vas. Okt. 28, 2012 8:01 pm
to matthew white
Elgondolkozom azon a szép szavakba burkolt kérdésen. Művész lélek volnék vagy inkább feltörekvő díva? Nos, az utóbbi biztosan nem, de az előbbi se ír le teljesen. Milyen is vagyok én? Nem tudom. Más vagyok az biztos, de milyen értelemben? - Nem mondanám a magam se ennek, se annak. – folytatom hangosan az elmélkedést. – Inkább valami külső szemlélő vagyok. Vagy ha úgy tetszik, akkor egy kamerás. Aki felvesz mindent és összehasonlítja a színészek által kiejtett szavakat, a művészek által leírtakéval, de soha nem tudja eldönteni, hogy melyik a jobb. Hiszen mindkettőnek meg van a maga szépsége. – adok egy diplomatikus és cenzúrázott választ. Inkább egy nagyon jó paparazzára hasonlítok, akit senki nem vesz észre és ő mégis mindent lefotóz, megtud. De ezt nem mondhatom el azért csak fél igazságokat tudhatnak az emberek. Igen tudom, ez majdnem olyan mintha hazudnék… De mit tehetnék? Az igazság fáj és én már így is több sebből vérzek, mint bárki más. Mi kívülről szép belül lehet romlott és rothadó. Legalábbis szerintem. És nem, nem a világnézetemről vagy a viselkedésemről van szó. Csak arról, hogy nem vagyok hajlandó olyan emberrel szóba állni, akinek nem tudom betéve a mappáját. Mert félek tőlük. Félek attól, hogy megint ugyanúgy tönkretesz egy ismeretlen, mint ahogyan Ő tette. Akit nem nevezek nevén. Keserűen elmosolyodok magamban ezen a hülye Harry Potter-es viccen. Mennyire idióta voltam. A keserédes elmélkedésből egy kérdés húz vissza. Hogy hol lakom? Hát… öhm nem vagyok abban biztos, hogy ezt elmondhatom. De végül is mi baj lehetne? Megkeres? Betör? Na, azt megnézem, ahogy feltöri a mi zárunkat. Még kulccsal sem könnyű! - Jacksonville-i vagyok. – mondom és kedves otthonom emlékére elvigyorodok. Azzal az igazi szerelmes kisliba vigyorral. Nagyon szeretem az otthonom. – Nincs innen olyan nagyon messze, de azért közel se. Bár ez rengeteg környékbeli városra igaz. – ahogy kimondom, eszembe jut, hogy nem is. Csak 5 város van itt J. v-n kívül és kb. 8 óra alatt körbe tudod járni mind az ötöt. – Talán Jaksonville a legnagyobb a környező települések közül. De az biztos, hogy nekünk van a legjobb baseball csapatunk. – húzom ki magam büszkén. – Nagyon szeretem nézni a játékosokat. Az pedig kicsit sem érdekel, hogy nyerünk vagy vesztünk-e. A játék a lényeg és mi mind az élvezetért játszunk, mert csak úgy van értelme. Úgy egészséges. – a nagy belelendülésbe el is felejtem, hogy ezzel kiadom magam. Vagyis a lényem egy kis részét. Hiszen csakis az igazat és a színtiszta igazat mondtam az elmúlt pár mondatban és az elkövetkezendőkben is ezt fogom tenni, mert már most kezdek megbízni ebben a visszahúzódó angol fiúban. Régi hibám, hogy mindenkiben gyorsan megbízom, akinek átlagos mappája van. Átlagos; semmi gyilkossági ügy, semmi gyanús pszichológiai lelet és normális családi háttér. Visszatérve a beszélgetésre; kábé még olyan 10 percig áradoztam a kedvenc ütős sportomról, aztán pirulva kértem elnézést az elkalandozásomért. Imádom ezt a sportot! Aztán feltesz még egy kérdést. Egy sokkal komolyabbat. - Nagyon hiányzik apa. – felem egy kicsit elkomorult arccal. – Bár oda haza se találkoznánk sokat. Amikor én suliban vagyok, ő otthon. Amikor ő dolgozik, akkor én vagyok otthon. De azért hiányoznak a levelezéseink. Mindketten nagyon feledékenyek vagyunk, így rengeteg post it- et használunk a dolgok megjegyzésére. És ha nem is észben, akkor legalább kézben tartjuk őket. – ejtek meg egy rémes szóviccet és felmutatom a picike könyvemet, minden oldala pont akkora, mint egy post it és minden oldal egy napot jelent tökéletes. Így csukva is látszik, hogy mennyi színes ki lapocska van benne. - Meg persze hiányoznak a kis dolgok is, mint a reggeli készítés és a reggeli problémák úgy, mint, hogy a ’Jó reggelt! Ne felejtsd el ezt meg azt! Legyen szép napod. Szeretlek!’ Üzenetet milyen színű post it-re írjam? De amúgy egész jó itt. Tanulhatok egy kis függetlenséget. – bólintok egy aprót az elemzésem végén. Egész jól összefoglaltam a dolgokat. - És milyen a suli? – kérdem az ablakpárkánynak döntve fejem. – Kicsit úgy érzem magam, mint egy idegen. Talán mert az is vagyok. Nem tudnál mondani egy-két belsős dolgot? – kérdezem és felkuncogok. Nagyon szeretek úgy tenni mintha kémeset játszanék. De ez nekem nem játék. Kicsit sem.
Tárgy: Re: Üres terem Szer. Okt. 31, 2012 9:46 pm
to... Alex M. Yoo
A NYUGALOM SZIGETÉN
"Színjáték, s komédia két hasonló fogalom. Még a legtragikusabb jelenet is rejthet némi tréfát, ha igazán figyelmesen követjük az előadást. Egy színész komédiája nézőként kielégítő, ám nem mulatságos. A saját komédiánkban rejlik az igazi színház, amikor a saját színpadunkra merünk lépni, és céljaink elérésére jeleneteket kovácsolni. "
A „külső szemlélő” teóriája egyáltalán nem lep meg, nem tűnik kimondottan annak a cserfes lánynak, aki a saját hangjától nem hallja a többiekét, és szánt szándékkal nyomja el a konkurencia hangját. Alex visszafogottnak tűnt, talán pont ezért láttam benne némi brites vonást, ami már a kezdetekkor megtetszett benne. Megkavart a könyv, amit olvastam, és megkavart az ismeretlen hely, ahol voltam. Amerikában kellett szocializálódnom, s ez még mindig nem realizálódott bennem igazán. Próbáltam hozzászokni az akcentushoz, a koszthoz és a diákok kinézetéhez, de ez nehézkesen ment. Alex amolyan felüdülés volt a neonos színvilágban, ő volt az cappuccino barna, ami oly elegáns a többi vakító szín között. Amikor Jacksonville-ről tett említést, elhessegettem magamban a reményt, miszerint be tudom azonosítani a helyet. Sosem foglalkoztam Amerika földrajzával, innentől komoly hátrányban voltam a helységeket érintő témáknál. Kedvesen elmosolyodtam, és bólogatni kezdtem, hogy ez Alexnek ne tűnjön fel. Bár brit voltam, nem akartam erre fogni a hiányosságaimat. Igenis ismernem kellene az anyaországától elszakított államokat, ahol végső soron rokonok laknak. Nem akartam visszautasító lenni az országgal szemben, ezt már az első hétben eldöntöttem. Természetesen eleinte nehéz volt lemondani az ellenkezésről, ami belőlem fakadt, de idővel megszabadultam az utálattól és továbbléptem. Része lettem Amerikának. Aztán a baseball-ról kezdett áradozni, amivel szintén nem tudtam mit kezdeni. A baseballról nem sokat tudtam, bár ezt szinte bármely sportról elmondhattam. Ő rajongott érte, sziporkázott, amikor arról mesélt. Hevesen bólogattam, nehogy felmerüljön benne a magában is nevetséges gondolat, miszerint untat engem. Igyekeztem elraktározni az információkat, amiket megosztott velem, és kiolvasni a szeméből, amiket nem. Az álcázott nyitottság mögött volt valami rejtélyes, de ezt nem akartam elvenni tőle. A titkok csak addig varázslatosak, amíg titokban tartják őket. Amiről két ember tud, az már közszemle. Amint elkezdett beszélni az apukájáról, én kellemetlenül kezdtem nyöszörögni. Fészkelődtem az amúgy is kényelmetlen padon. Reflexszerűen romlott le a komfortérzetem, amikor a szülőjéről kezdett beszélni. Akármikor szóba jött a téma, valami mélyen felsértett léleknek titulált ismeretlen megborzongott bennem. Próbáltam tartani vele a szemkontaktust, de kényszeresen elkaptam a tekintetemet. A cipőmet fixíroztam értelmetlenül, de Alex nem zökkent ki, amiért kimondottan hálás voltam neki. Mikor befejezte, mosolyogva feltekintettem. - Miért nem levelezel névtelenül? Az biztosan izgalmas lehet, és szigorúan titkos. Lehet, hogy az javítana a hiányérzeteden – rákacsintottam, aztán újra figyelmessé váltam, amikor egy kérdést szegezett nekem. Semmit nem tudtam a suli pletykáiról, így kellemetlen helyzetbe kerültem. Sosem jelentett problémát saját antiszociális énem felvállalása, így most sem csináltam belőle nagy ügyet: - Nem olyan régen érkeztem ide. Igazából semmit sem tudok a belsős titkokról, de ha tényleg azokról szeretnél hallani, akkor javaslom BB szennymagazinját. Ott minden szaftos kis cikk mögött egy magánéleti titok húzódik. Szerintem tetszene... – én személy szerint utáltam, főként a cikkek után, amiket rólam írt. Azonban a báli élményeim után már nem tudtam rá haragudni, el kellett fogadnom, hogy menthetetlen eset. - Szóval a sportért rajongasz... Játszol is valamit, vagy csak a nézői posztért rajongasz? Ha szeretnéd, majd egyszer lemehetünk megnézni az egyik edzést – mutattam az ablak felé, egyenesen a betonszőnyeg irányába. Nem tudtam, mitől váltam ilyen előzékennyé, de nem is akartam minden egyes reakciómat megmagyarázni magamnak. Hogyha időt szeretnék tölteni Alexszel, akkor cselekednem kell. Leugrottam a padról, egy teljes tervvel a fejemben. Amint földet értem, önkéntesen összerogytam. Hogy a színjáték tökéletes legyen, felszisszentem, amitől a lány megijedt. Aggodalom ült szemeiben, ahogyan látott összecsuklani. Elesetten felnéztem rá, és így szóltam. - Semmi baj, csak a bokám. Lehet, megerőltettem, vagy valami ilyesmi – húztam fel térdemet, ahogyan a parkettán ültem és kellemetlen arckifejezést öltöttem magamra. Belülről tekintve viccel volt a jelenet... nagyon vicces...